Lejlighedssange – lær at skrive dine egne sange

 

 

Faktisk er lejlighedssange noget, som de fleste kan lære at skrive, og sange er faktisk ofte oven i købet morsomme at lave. Lejlighedssange er meget udbredte, og det er ikke ualmindeligt, at der er 5 sange eller mere til mere traditionelle lejligheder såsom f.eks. bryllup og runde fødselsdage, hvor der i stor stil anvendes lejlighedssange. Som sagt kan man godt lære at skrive lejlighedssange, og selvom øvelse gør mester, kan du ”skyde genvej” ved at bruge gode råd omkring det at skrive sange. Følgende tips kan forhåbentlig hjælpe dig på vej.Mikrofon - til at synge dine lejlighedssange i, hvis du tør. :-)

 

1. Lav en brainstorm omkring de ting/oplevelser, som du har haft med den person, du vil skrive sangen til. Vælg de bedste ud og sæt dem i kronologisk rækkefølge, hvilken du bør følge, når du skriver sangen.

 

2. Vælg din melodi. Alle melodier har følelser forbundet med sig i forhold til, hvilken sammenhæng de anvendes i normalt. Derfor er det smart at vælge en melodi, som afspejler den stemning, som du gerne vil have frem i sangen, f.eks. humor, sentimentalitet, kærlighed osv.

 

3. Sørg for, at der er lige så mange stavelser i din sang, som der er i den originale melodi, så folk ikke skal gætte sig til, hvordan sangen skal synges.

 

4. Sørg for, at hvert vers afslutter en oplevelse, så du ikke starter noget nyt midt i et vers – det er forvirrende for gæsterne og bør undgås. Sørg også for, at din sang ikke bliver for lang, så gæsterne løber sur i den. Og husk at skåle undervejs. J

 

5. Starten af sangen må gerne være sjov, men aldrig ond – der skal grines med og ikke af personen, som sangen handler om. Det er rigtig godt at afslutte lejlighedssange med at fortælle hvor meget personen betyder for dig og/eller ønske ham/hende/dem alt godt fremover. Så har du også den rette stemning for at rejse dig og ønske tillykke efter sidste vers.

 

Som sagt er lejlighedssange absolut mulige at skrive selv, men du kan selvfølgelig også vælge den nemme løsning, idet du kan få en professionel til at skrive sange for dig – inklusiv personlige lejlighedssange. Her på siden kan du også finde sange generelt og lejlighedssange til de fleste anledninger til fri afbenyttelse. Held og lykke med din lejlighedssang uanset hvilken løsning du vælger.